ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ


Συναδέλφισσες / Συνάδελφοι,
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος επικοινωνούμε μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για το θέμα της διανομής των δικαιωμάτων μας.
Όπως γνωρίζετε, κάθε χρόνο, την περίοδο αυτή άρχιζε η διανομή. Δυστυχώς όμως, φέτος δεν μπορεί να γίνει τον μήνα Οκτώβριο. Ο λόγος είναι ένας και μόνο. ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. Είναι φυσικό πολλοί να αναρωτηθούν γιατί αυτό! Επιτρέψτε μας να σας εξηγήσουμε τους σημαντικότερους λογους, οι οποίοι είναι οι εξής:

1. Οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, ιδιωτικά και κρατικά, δεν μας έχουν πληρώσει ακόμα για το 2011, ενώ εκκρεμούν επιταγές για το 2010.

2. Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κλαμπ, εστιατόρια, καφετέριες κλπ.), δεν πληρώνουν καθόλου ή μας πληρώνουν με ακάλυπτες επιταγές. Μια μικρή μερίδα από τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις είναι συνεπής, όπως και λίγα ξενοδοχεία. Όμως με αυτά τα χρήματα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε διανομή, γιατί αφ' ενός είναι πολύ λίγα, αφ' ετέρου γιατί καλύπτουν τις πάγιες ανάγκες του Οργανισμού, παρά τη σημαντική περιστολή των εξόδων μας.


3. Την όλη αυτή κατάσταση επιδεινώνει και η συμμετοχή μας στον GEA. Δυστυχώς αυτή η επιλογή μας δεν εξελίχθηκε, επί του παρόντος, όπως περιμέναμε και είναι ένα ζήτημα που, μαζί με όλα τα παραπάνω ζητήματα, θα μας απασχολήσουν στην πρώτη Γενική Συνέλευση που θα κάνουμε.
Είμαστε σίγουροι ότι τα προαναφερόμενα δεν εκπλήσσουν κανέναν σας, δεδομένου ότι είναι γνωστή η οικονομική κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στις μικρές αλλά και στις μεγάλες επιχειρήσεις, όπως π.χ. οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Όπως γνωρίζουμε όλοι, λόγω της κρίσης, έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό οι διαφημίσεις, επομένως και οι εισπράξεις των σταθμών. Όσοι λίγοι πληρώνουν, δίνουν επιταγές, πάρα πολλές από τις οποίες δυστυχώς είναι ακάλυπτες. Αυτό μας υποχρεώνει σε επιπλέον δικαστικά έξοδα αντί για έσοδα.


Θα ήταν παράλειψη να μην πούμε, ότι για να εισπράξουμε τις επιταγές που προαναφέρουμε, χρειάζεται να εκδώσουμε τιμολόγια. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταβάλουμε και Φ.Π.Α. Με λίγα λόγια, δεν φτάνει που δεν εισπράττουμε, πληρώνουμε και ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό στην εφορία, το οποίο όμως κάνει ακόμα χειρότερη την οικονομική μας κατάσταση.
Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Οικονομικός Διευθυντής του Οργανισμού μας, κάνουμε μεγάλο αγώνα για να εξασφαλίσουμε επαρκές χρηματικό ποσό, για να γίνει διανομή. Ελπίζουμε και προσπαθούμε να γίνει διανομή προς το τέλος Δεκέμβρη ή αρχές Γενάρη και γι' αυτό θα ενημερωθείτε έγκαιρα με σχετική επιστολή.


Τελειώνοντας, θέλουμε να σας πούμε ότι η σύνταξη αυτής της επιστολής δεν ήταν ευχάριστη σε κανέναν από το Διοικητικό Συμβούλιο. Απ' την άλλη, βλέποντας ότι η ύφεση έχει γονατίσει εταιρείες κολοσσούς, ακόμα και κυβερνήσεις, θεωρούμε αναμενόμενο να έχει ακουμπήσει και εμάς. Ζητάμε την κατανόησή σας και λίγη υπομονή και να είστε σίγουροι ότι, όπως πάντα, έτσι και τώρα, θα τα καταφέρουμε.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Γρηγόρης Λαμπριανίδης Γιάννης Σαρόγλου