ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

 

Αθήνα, 19/2/2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

 

Συνάδελφοι,

Μετά από πολλές προσπάθειες και με ιδιαίτερο κόπο καταφέραμε να μαζέψουμε ένα μέρος από τα χρήματα που δικαιούμαστε. Οι λόγοι είναι πολλοί και γνωστοί σε όλους. Στην προηγούμενη επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου προς όλα τα μέλη μας, αναφερθήκαμε διεξοδικά στις δυσκολίες που συναντήσαμε κατά την είσπραξη λόγω της  φθίνουσας πορείας της οικονομίας.
Έτσι, φτάνοντας έστω και κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες στη θέση να διανείμουμε χρήματα πρέπει να αναφερθούμε σε κάποιους  σημαντικούς παράγοντες, οι οποίοι έχουν επηρεάσει καθοριστικά το ποσό και το χρόνο της διανομής.

Κατ’ αρχάς, θέλουμε να λάβετε υπ’ όψιν σας ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ για το 2011.

Οι ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ έχουν καθυστερήσει και σε πολλές περιπτώσεις «παγώσει» όλες τις οφειλές τους προς τρίτους εκμεταλλευόμενοι την οικονομική συγκυρία αλλά και την συνεχιζόμενη πτώση των διαφημίσεων. Μόνο τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί απέδωσαν  ορισμένα χρήματα έναντι της οφειλής τους ενώ το υπόλοιπο διακανονίστηκε σε πολύμηνες δόσεις. Κάποιοι αρνούνται να πληρώσουν και αυτόν ακόμα τον Φ.Π.Α από τα τιμολόγια που πρέπει να τους εκδώσουμε βάση των μεταξύ μας συμβάσεων.

Τα ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ δείχνουν καλύτερη εικόνα. Ευτυχώς εισπράξαμε από αρκετές πηγές αλλά όπως γνωρίζετε με πολύ χαμηλό αμοιβολόγιο λόγω των εκπτώσεων που έπρεπε να γίνουν προκειμένου να υπογραφούν οι μεταξύ μας συμβάσεις. Αν δεν είχαμε προχωρήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο θα είμασταν ακόμα στα δικαστήρια. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθούμε στην ουσιαστική βοήθεια που παρέχει στους οργανισμούς μας ο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» (αντίστοιχος οργανισμός των Ελλήνων Ηθοποιών), ο οποίος έχει αναλάβει την είσπραξη από τα ξενοδοχεία και τις δικαστικές αγωγές όπου αυτές είναι απαραίτητες.

Στην ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ (καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καφέ, μπαρ, εστιατόρια κ.λπ.) η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία λόγω της κρίσης. Πολλά μαγαζιά κλείνουν ή αρνούνται να πληρώσουν λόγω έλλειψης εσόδων.

Φτάνοντας λοιπόν στη διανομή και λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα προηγούμενα θέλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στο εξής:
Η φετινή διανομή αφορά μόνο στα μειωμένα ποσά που εισπράχθηκαν, από τους χρήστες που πλήρωσαν και συνοδεύονται από λίστες αναπαραγωγής (play-lists).
Αν κάποιοι συνάδελφοι δεν εισπράξουν χρήματα τώρα, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ. Θα πληρωθούν κανονικά όταν αυτά τα χρήματα εισρεύσουν στο ταμείο μας, συνοδευόμενα πάντα από την αντίστοιχη λίστα αναπαραγωγής.

Παραμένοντας στην διάθεσή σας για τυχόν διευκρινίσεις,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                         Ο Πρόεδρος                                     Ο Γενικός Γραμματέας

               Γρηγόρης Λαμπριανίδης                                Γιάννης Σαρόγλου

 

 

Σημ. 1. Οι πληρωμές γίνονται μόνο κατόπιν ραντεβού, που θα κλείσετε καλώντας τηλεφωνικά στην Γραμματεία του «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο 210-3252980

Σημ. 2. Όσοι δικαιούχοι έχουν Τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών (Τ.Π.Υ.) ή Απόδειξη παροχής υπηρεσιών (Α.Π.Υ.) πρέπει να τα προσκομίσουν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ προκειμένου να πληρωθούν.

Σημ. 3. Η επιστολή αυτή απευθύνθηκε σε όσους δικαιούνται να εισπράξουν από τριάντα (30) ευρώ μικτά και πάνω. Όσοι συνάδελφοι δεν λάβουν επιστολή, δικαιούνται ποσό λιγότερο των τριάντα (30) ευρώ μικτά. Αν επιθυμούν να το εισπράξουν, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία για ραντεβού. Σε αντίθετη περίπτωση, το ποσό θα προστεθεί στην επόμενη διανομή και θα φαίνεται στη γραμμή «υπόλοιπο προηγούμενων διανομών» της ανάλυσης διανομής.