ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΟΥ / ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟΥ

Η ηλεκτρονική υποβολή του Δσκογραφικού και Τηλεοπτικού ρεπερτορου αφορά ΜΟΝΟ τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη του Οργανισμού. Αν δεν είστε μέλος και επιθυμείτε να εγγραφείτε στον "ΑΠΟΛΛΩΝ", ακολουθείστε τις οδηγίες του παρακάτω συνδέσμου:

ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΜΕΛΟΥΣ

 

 

Για την ηλεκτρονική υποβολή του Δσκογραφικού και Τηλεοπτικού ρεπερτορίου πρέπει πρώτα να κάνετε download τα παρακάτω αρχεία σε μορφή .doc

1. Πρότυπο Δισκογραφικού ρεπερτορίου.doc

2. Πρότυπο Τηλεοπτικού ρεπερτορίου.doc

Αφού συμπληρώσετε τις φόρμες με το ρεπερτόριό σας, θα τις στείλετε πάλι σε μορφή .doc και ως συνημμένες στο παράθυρο που ανοίγει με το πάτημα του παρακάτω κουμπιού:

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

A. Η διανομή των δικαιωμάτων γίνεται αποκλειστικά και μόνο βάσει των play-lists. Ο μουσικός εισπράττει το συγγενικό του δικαίωμα με γνώμονα:

1.  Συχνότητα εμφάνισης καταχωρημένου ρεπερτορίου του μουσικού στα PLAY-LISTS των χρηστών
(Υπάρχει ειδικό πρόγραμμα φτιαγμένο για τον "AΠΟΛΛΩΝ" το οποίο συγκρίνει τα PLAY-LISTS των χρηστών με το καταχωρημένο ρεπερτόριο κάθε μουσικού).

2. Ποιό είναι το ποσό που καταβάλλει ο χρήστης για το PLAY-LIST που   καταθέτει.

3. Πόσοι δικαιούχοι μουσικοί έχουν μερίδια στο ίδιο ρεπερτόριο.                  

Δηλ. συμμετείχαν στις ίδιες ηχογραφήσεις.

 

B. Σε καμία περίπτωση δεν πληρώνονται δικαιώματα μόνο και μόνο επειδή ένας μουσικός έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις. Εάν το ρεπερτόριο του μουσικού δεν ακούγεται, δεν προκύπτουν δικαιώματα από το νόμο.

Γ. Η διανομή αφορά στα ποσά που εισπράχθηκαν από τους χρήστες με τους οποίους έχει σύμβαση ο "ΑΠΟΛΛΩΝ" και όχι από το σύνολο των  χρηστών της Ελληνικής Επικράτειας. Για τους υπόλοιπους χρήστες, ο "ΑΠΟΛΛΩΝ" ακολουθεί τη δικαστική οδό μέχρι δικαιώσεως (δες 3.Γ του παρόντος).

Όλα τα παραπάνω γίνονται σε εφαρμογή του Ν.2121/93.

Δ. Χρόνος Διανομής

Η διανομή των δικαιωμάτων γίνεται μία φορά το χρόνο, συνήθως κάθε Οκτώβριο. Τα χρήματα που διανέμονται αφορούν στα δικαιώματα του προηγούμενου έτους κάθε φορά, καθώς και την εκκαθάριση της πενταετίας.

 

Ε. Ρεπερτόριο

Κάθε μουσικός είναι ο ίδιος απόλυτα υπεύθυνος για το ρεπερτόριο το οποίο καταθέτει στον οργανισμό όσον αφορά στην:
1. Εγκυρότητα στοιχείων
2. Αναθεώρηση στοιχείων
3. Προσθήκη νέων στοιχείων
Για το λόγο αυτό, κάθε φορά που γίνεται διανομή, ο δικαιούχος μουσικός υπογράφει ότι το ρεπερτόριο για το οποίο πληρώνεται, είναι αληθές.