ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 3/3/2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Προς όλα τα μέλη του «ΑΠΟΛΛΩΝ Ο.Σ.Δ.Δ.Ε.Μ.»

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού μας σας καλεί σε Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα γίνει την Τρίτη, 4 Απριλίου 2017 και ώρα 13:00, στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 62, Αθήνα), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

  • Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια των αρχαιρεσιών
  • Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός
  • Έγκριση Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού
  • Διάφορα τρέχοντα ζητήματα
  • Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων οργάνων του Οργανισμού μας

Α. Διοικητικό Συμβούλιο

Β. Εποπτικό Συμβούλιο

Οι αρχαιρεσίες θα γίνουν, όπως πάντα, στο τέλος των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης. Όσοι θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα, μπορούν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση ΟΙ ΙΔΙΟΙ στα γραφεία του Οργανισμού μας, κατά τις ώρες λειτουργίας (Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09.00 έως τις 18.00) ή αμέσως μόλις γίνει η εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής, στην αρχή των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, προκειμένου να ετοιμαστούν έγκαιρα τα ψηφοδέλτια. Δε θα γίνονται δεκτές αιτήσεις που θα κατατεθούν μετά το κλείσιμο του καταλόγου υποψηφιοτήτων.

Σας υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το καταστατικό μας, όποιος δεν μπορεί να παραβρεθεί, μπορεί να εκπροσωπηθεί από άλλον συνάδελφο που θα ορίσει ο ίδιος. Όμως, ΘΕΡΜΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, να γίνει ΧΡΗΣΗ και ΟΧΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ αυτού του μέτρου.

Για αυτούς που τελικά θα επιλέξουν να εκπροσωπηθούν από άλλο συνάδελφο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για να είναι έγκυρη η εκπροσώπησή τους, είναι απαραίτητο:

  • Να καταθέσουν οι ίδιοι την εξουσιοδότησή τους στα γραφεία του Οργανισμού μας.
  • Σε περίπτωση που δεν τους είναι δυνατόν, θα πρέπει να τη στείλουν με fax ή με e-mail για να αποδεικνύεται η γνησιότητά της.
  • Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η επιλογή ενός από τους δύο προαναφερόμενους τρόπους, τότε μπορεί η εξουσιοδότηση να σταλεί ταχυδρομικώς. Όμως, σε αυτή την περίπτωση, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να υπάρχει θεώρηση του γνησίου της υπογραφής.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν δεν εφαρμοστεί ένας από τους τρεις προαναφερόμενους τρόπους, τότε η εξουσιοδότηση θα θεωρηθεί ΑΚΥΡΗ και επομένως δεν θα ληφθεί υπ’ όψη. Προς διευκόλυνσή σας, σας επισυνάπτουμε το κείμενο της εξουσιοδότησης, το οποίο, αφού συμπληρώσετε, μπορείτε να μας το καταθέσετε με έναν από τους προαναφερόμενους τρόπους.

Όπως και να’χει το ζήτημα, θεωρούμε απαραίτητη την παρουσία σας. Το δικαίωμα της εξουσιοδότησης ας ασκηθεί ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ.

Σαν απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, με ακλόνητη τη βεβαιότητα ότι σας εκπροσωπήσαμε κατά τον καλύτερο τρόπο, σας καλούμε να μην αφήσετε να αποφασίσουν άλλοι ΓΙΑ ΕΣΑΣ ... ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ.

ΑΣ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
                                                                                      

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                 Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας

                         Γρηγόρης Λαμπριανίδης                Γιάννης Σαρόγλου

 

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Ο.Π.Ι)

Ανακοίνωση Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας


Δεδομένων των εξελίξεων για τον οργανισμό συλλογικής διαχείρισης ΑΕΠΙ Α.Ε. ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) οφείλει να διευκρινίσει τα εξής:

1 Η έκθεση των ορκωτών ελεγκτών που είδε το φως της δημοσιότητας μετά την 8η Φεβρουαρίου 2017 αφορά μόνον σε έναν οργανισμό και συγκεκριμένα στην ΑΕΠΙ Α.Ε. Είναι προφανές ότι δεν μπορούν βάσει της έκθεσης αυτής να συναχθούν συμπεράσματα για τη λειτουργία των υπόλοιπων οργανισμών συλλογικής διαχείρισης που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και οι οποίοι είναι αυτοδιοικούμενοι (δηλαδή ελέγχονται από τα μέλη τους) και δεν αποτελούν κερδοσκοπικές εταιρείες.
2 Ο θεσμός της συλλογικής διαχείρισης είναι ένας θεσμός απαραίτητος προκειμένου να μπορούν οι δημιουργοί και άλλοι δικαιούχοι να αμείβονται για τον πνευματικό τους μόχθο και να συνεχίζουν να δημιουργούν παράγοντας πολιτισμό. Μέσω του θεσμού της συλλογικής διαχείρισης διευκολύνεται η συλλογή δικαιωμάτων, η οποία διαφορετικά είτε θα ήταν αδύνατη είτε ιδιαίτερα δυσχερής τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους χρήστες αν ο κάθε δικαιούχος έπρεπε να συλλέγει μόνος του δικαιώματα εκτός του θεσμού της συλλογικής διαχείρισης.
3 Είναι αυτονόητο ότι όσοι εμπλέκονται στην αλυσίδα καταβολών αμοιβών στους δημιουργούς και δικαιούχους συγγενικών δικαιωμάτων οφείλουν να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους που σχετίζονται με την καταβολή των αμοιβών αυτών. Επισημαίνεται επίσης ότι ο έλεγχος και οι εξ αυτού συνέπειες σε κάποιον οργανισμό συλλογικής διαχείρισης δεν αναιρεί τις ως άνω υποχρεώσεις, οι οποίες εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο.

 


 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

ΕΦΥΓΕ ΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΙΛΟΣ. ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΦΑΝΕΣΤΕΡΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ. ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑΣ. ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ. Η ΚΗΔΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 16/11/2016 ΣΤΙΣ 16:00 ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΠΑΝΤΟΒΑΣΙΛΗΣΣΑΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

 


 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Σας ενημερώνουμε ότι η γραμματεία και το τμήμα κατάθεσης ρεπερτορίου του "ΑΠΟΛΛΩΝ" μεταφέρθηκαν στον 6ο όροφο του κτηρίου ενώ στον 3ο όροφο εγκαταστάθηκε το λογιστήριο και το τμήμα πληροφορικής


 

Arrow

ΕΠΕΙΓΟΝ: Υπογράψτε την ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΩΝ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


 

 

 

Ο Γεράσιμος Λαβράνος έφυγε σήμερα.

Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή, 27/3/2015, στις 15.00, στο 1ο Νεκροταφείο, στο Ναό Αγίων Θεοδώρων.


 

Arrow

Επιστολή ενημέρωσης μετά την Γενική Συνέλευση 2014

Διαβάσε την επιστολή Επιστολή ενημέρωσης μετά την Γενική Συνέλευση 2014


   

 

 

Συνέντευξη Τύπου του GEA στον ΙΑΝΟ 21/10/2014

Ομιλητές:

Ντίνος Γεωργούντζος: Πρόεδρος GEA

Δήμητρα Γαλάνη: Αντιπρόεδρος GEA

Δημήτρης Γιαρμενίτης: Γεν. Διευθυντής GEA

 

Arrow

Περί Ορφανού Ρεπερτορίου

Διαβάσε την επιστολή του Ο.Π.Ι


Arrow

Περί Διευθυντών Ορχήστρας

Διαβάσε την επιστολή - Γνωμοδότηση του Ο.Π.Ι


 

Arrow

Διανομή 2014 Διαβάσε την επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου


 

Ο Τίτος Καλλίρης έφυγε από κοντά μας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του "ΑΠΟΛΛΩΝ" με λύπη του ανακοινώνει την απώλεια του μέλους του και επιφανούς μουσικού Τίτου Καλλίρη.Ο Τίτος έφυγε από κοντά μας χθές και κηδεύεται σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου από το νεκροταφείο Ν.Μάκρης στις 4μ.μ. Εκφράζουμε τα συλληπητήριά μας στην οικογένεια του εκλιπόντος και καλούμε όλα τα μέλη του οργανισμού μας να παραβρεθούν στην κηδεία του για να αποχαιρετήσουμε τον εκλεκτό συνάδελφο.

 

ΕΚΤΑΚΤΗ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Γνωρίζετε ότι ο οργανισμός μας έχει λίγους, αλλά αρκετά επικίνδυνους εχθρούς, οι οποίοι δεν θέλουν την ύπαρξή του. Κατά καιρούς διοχετεύουν στην αγορά διάφορες «ειδήσεις» που αποτελούν ασύστολα ψεύδη και που δυσφημούν τον οργανισμό μας, το διοικητικό συμβούλιο και βάλλουν κατά του κύρους των ενεργειών για τη διαχείριση των δικαιωμάτων μας.   Επειδή αυτά μπορούν από το τίποτα να δημιουργήσουν σοβαρό θέμα, το Διοικητικό Συμβούλιο σκοπεύει, από τούδε και στο εξής, να κινηθεί νομικά εναντίον όλων όσοι διασπείρουν τέτοιου είδους ειδήσεις. Ο λόγος που το αναφέρουμε είναι ότι αυτές τις ημέρες έφτασε  σε εμάς  δήθεν πληροφορία   πως στον «ΑΠΟΛΛΩΝ» έγιναν οικονομικές ατασθαλίες !!!
Επειδή, όπως γνωρίζετε όλοι, οι οικονομικές χρήσεις δημοσιεύονται, τα στοιχεία διατηρούνται για τον έλεγχο των δημοσίων αρχών, έχουν ελεγχθεί από ορκωτούς λογιστές και το ΣΔΟΕ, χωρίς να βρεθεί το παραμικρό μεμπτό, καλούμε και παρακαλούμε όποιον συνάδελφο ακούσει κάτι τέτοιο, να το καταγγείλει, ούτως ώστε αυτός ή αυτοί που διασπείρουν τέτοια επικίνδυνα ψέμματα  να αντιμετωπιστούν νομικά.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                            Ο Πρόεδρος                           Ο Γενικός Γραμματέας

                   Γρηγόρης Λαμπριανίδης                     Γιάννης Σαρόγλου

 

 

Arrow

Διανομή 2012 Διαβάσε την επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου


   
 

Ο «ΑΠΟΛΛΩΝ» με χαρά ανακοινώνει ότι, μετά από μακροχρόνιους αγώνες που έδωσαν η Διεθνής Ομοσπονδία Εισπρακτικών Οργανισμών (AEPO – ARTIS) μαζί με τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Μουσικών Σωματείων (FIM), το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υιοθέτησε σήμερα την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την επέκταση της ισχύος του συγγενικού δικαιώματος από τα 50 στα 70 χρόνια.
Επισημαίνουμε ότι ο Πρόεδρός μας Γρηγόρης Λαμπριανίδης είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της AEPO – ARTIS, μέσα από την οποία, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο, κύριο Tilo Gerlach και τον Γενικό Γραμματέα, κύριο Xavier Blanc, αγωνίστηκε σκληρά για την κατάκτηση αυτού του προνομίου. Προς τον ίδιο σκοπό συνέδραμε και με την ιδιότητα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της FIM.

Δείτε το αυθεντικό κείμενο:


Arrow Η συνέντευξη του Προέδρου
   
Arrow Από την Γενική Συνέλευση Ιούνιος 2011