ΠΜΣ Συγκέντρωση στα προπύλαια

Επειδή δεν θέλουμε να πληρώσουμε εμείς αυτήν την κρίση περισσότερο από όσο όλοι οι εργαζόμενοι!
Γιατί να πάμε στις 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στην συγκέντρωση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, στα Προπύλαια στην Πανεπιστημίου;
Επειδή οι καλλιτέχνες, δημιουργοί και εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων στο Θέαμα – Ακρόαμα βρισκόμαστε στα όρια της επιβίωσης και κάτω και από αυτά, εξαιτίας της κρατικής πολιτιστικής διαχείρισης, που διαχρονικά υιοθετεί αβασάνιστα τις επιλογές της παγκόσμιας βιομηχανίας και παραδίδει την Τέχνη άνευ όρων στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα.
Επειδή λόγω της φύσης της δουλειάς μας, συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε με δικά μας μέσα σπουδές, μελέτη, σχεδιασμό, εξάσκηση και πρόβες.
Επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών πληρώνει «μαύρα» για τη δουλειά μας για να αποφύγει την ασφάλιση με συνέπεια να είμαστε ανασφάλιστοι, αδήλωτοι, ανύπαρκτοι – και να θεωρούμαστε ατομικά υπεύθυνοι γι’ αυτό.
Επειδή μετά από δύο μήνες καραντίνας κι ένα καλοκαίρι με πολλές ακυρώσεις, η επανεκκίνηση της οικονομίας γίνεται με όρους που υπονομεύουν διασκέδαση και ψυχαγωγία, παρόλο που με ρεαλιστικά υγειονομικά πρωτόκολλα θα μπορούσαν να γίνουν με ασφάλεια παραστάσεις, εκδηλώσεις και εκθέσεις.
Επειδή, εν όψει του πιο δύσκολου χειμώνα που έχουμε ζήσει ως σήμερα, η κυβέρνηση έλαβε υποτυπώδη μέτρα, κι αυτά μετά από τις πιο μαζικές κινητοποιήσεις καλλιτεχνών που έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες.
Επειδή στο βάθος διαφαίνεται η πρόθεση να παγιωθεί ένα εργασιακό καθεστώς που ευνοεί τους μεγάλους εργοδότες κάθε χώρου (μουσικές εκδόσεις, θέατρα, νυχτερινά μαγαζιά, καλλιτεχνικές σχολές και κινηματογραφικές αίθουσες) και μάλιστα σε βάρος των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών.
Επειδή δεν θέλουμε να πληρώσουμε μόνοι μας αυτήν την κρίση.
Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος ζητά από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει την επιβίωση όλων των εργαζομένων του κλάδου που έχουν εγγραφεί στο ΕΡΓΑΝΗ από 1/1/2019 ως σήμερα, καθώς και όλων των καλλιτεχνών και δημιουργών (αυτοαπασχολούμενων χωρίς προσωπικό) παρέχοντας:
-Μηνιαίο επίδομα 534€ με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και επιδότηση ενοικίου για όσο η πανδημία επηρεάζει τη δουλειά μας.
-Να δίνεται το μηνιαίο επίδομα και σε περιπτώσεις εργαζομένων με λίγες ώρες ή οι αμοιβές που παίρνουν να αφαιρούνται από το επίδομα (ωδεία, συναυλίες, νυχτερινά κέντρα).
-Αναστολή πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορία, τράπεζες και ΔΕΚΟ, με σχέδιο σταδιακής αποπληρωμής μετά τη λήξη των συνεπειών της πανδημίας στο επάγγελμά μας.
-Ασφαλιστική ικανότητα για όλους.
-Μείωση για το 2020, στα 25 των αναγκαίων ενσήμων για να ενταχθούν οι καλλιτέχνες στο επίδομα ανεργίας.
-Απαγόρευση διακοπής ρεύματος, εξώσεων και πλειστηριασμών κατοικιών.
-Χρονική επέκταση του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους που η επιδότησή τους έληξε στο διάστημα από 15/2/2020 μέχρι σήμερα.
-Επιδότηση όλων των μακροχρόνια ανέργων του κλάδου.
-Εξασφάλιση πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων στην αναπαραγωγή του ψηφιακού υλικού σε διαδίκτυο και αλλού.
-Για τις ειδικότητες που δεν υπάρχει κωδικός επαγγέλματος στον ΕΦΚΑ να επιδοτηθούν οι εργαζόμενοι της ειδικότητας με βεβαίωση από επαγγελματικό Σωματείο, ή Συλλογικό Φορέα.
-Κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος και ΦΠΑ στο Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.
-Δωρεάν τεστ COVID-19 με κρατική ευθύνη σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου που ξεκινούν δουλειά.
-Πλήρη αποζημίωση των εργαζομένων σε εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί και ακυρώθηκαν.
-Κατάργηση της κυβερνητικής απόφασης «έξωσης» των τεχνών από το Λύκειο.
-Κάλυψη όλων των πραγματικών «κενών» της δημόσιας εκπαίδευσης με μόνιμους εκπαιδευτικούς καλλιτέχνες.
-Κανένα σχολείο χωρίς τέχνη και καλλιτέχνες εκπαιδευτικούς.

Leave a Reply