Ανοιχτό Σεμινάριο Γ. Χατζής – Αλ. Νεδέλκος

Ο Οργανισμός Ελλήνων Μουσικών Απόλλων και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, σε συνεργασία με τους Γιάννη Χατζή και Αλέξανδρο Νεδέλκο, διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα “Οι αρχαίοι Ελληνικοί ρυθμοί και η προσέγγιση τους με rudiments”

 

Στο ανοιχτό αυτό σεμινάριο ο Γιάννης Χατζής θα παρουσιάσει τους αρχαίους Ελληνικούς ρυθμούς, έτσι όπως μας έρχονται από τα βάθη των χρόνων μέσω της αρχαίας βιβλιογραφίας. Οι ρυθμοί θα παρουσιαστούν μονοσήμαντα (σε νταούλι) αλλά και πολυσήμαντα σε drumset.

Στην συνέχεια, ο Αλέξανδρος Νεδέλκος θα μιλήσει για τα drum rudiments, την ιστορική τους αναδρομή και θα προσεγγίσει μέσω αυτών τους αρχαίους ρυθμούς και την εξέλιξη τους στην Ελλάδα του σήμερα.

 

Οι δύο μουσικοί θα αλληλεπιδρούν κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, συνδέοντας ρυθμικά τον κόσμο των αρχαίων Ελληνικών ρυθμών με τα σύγχρονα rudiment patterns.

 

Το σεμινάριο για πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 21/10/2019 και ώρα 16:00 στην αίθουσα παρουσιάσεων του Απόλλωνα, Σαπφούς 10, Αθήνα.

 

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Γιάννης Χατζής

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100007536255962

 

Ενδεικτικά ιvideos του Γιάννη σχετικά με τους αρχαίους ρυθμούς:

https://www.youtube.com/watch?v=9QV7j1_Y3Js

https://www.youtube.com/watch?v=Qq8qK2-tvTo

 

Αλέξανδρος Νεδέλκος

Ιστοσελίδα: https://www.nedelkos.gr

Facebook Page: https://www.facebook.com/Alexander.Nedelkos.Page

 

Ενδεικτικά videos του Αλέξανδρου σχετικά με το rudimental drumming πάνω σε Ελληνικούς ρυθμούς:

https://www.facebook.com/Alexander.Nedelkos.Page/videos/861208380878509/

https://www.facebook.com/Alexander.Nedelkos.Page/videos/346290959644005/

 

 

 

 

Βιογραφικό Γιάννη Χατζή

Ο Γιάννης Χατζής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του φοίτησε στη σχολή « Δημόκριτος» στο τμήμα μηχανολογίας. Παράλληλα αρχίζει μαθήματα κρουστών και κιθάρας στο «Μακεδονικό Ωδείο» Θεσσαλονίκης.

 

Γνωρίζεται με τον πιανίστα και συνθέτη Σαράντη Κασσάρα και με τον Αρχιμουσικό Σόλωνα Μιχαηλίδη. Η γνωριμία των δύο ανδρών άσκησαν μεγάλη επιρροή στη μετέπειτα πορεία του.

Ακολουθεί στην Αθήνα το συνθέτη Σαράντη Κασσάρα, όπου συνεργάζεται μαζί του σε θέατρα και συναυλίες. Γράφεται στη σχολή κρουστών του Νικολάου Κορατζίνου στο Ωδείο Αθηνών και παράλληλα μελετάει σύγχρονα έργα του παλιού γνώριμου Σόλωνα Μιχαηλίδη και του Θρασύβουλου Γεωργιάδη.

 

Έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους έλληνες συνθέτες, όπως τον Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Διονύση Σαββόπουλο, Γιώργο Νταλάρα, Χρήστο Νικολόπουλο,

 

Ο Γιάννης Χατζής έχει ηχογραφήσει σαν εκτελεστής drums και κρουστών, περί τα 4000 τραγούδια και μουσικά θέματα για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

 

Το 1998 γίνεται μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού και συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου.

 

Το 2002, παρουσιάζει το πρώτο συνθετικό του έργο με τίτλο (ΕΙΣΑΙ ΕΝ) στο συνεδριακό κέντρο των Δελφών, σε συνεργασία με τον καρδιολόγο και συνθέτη Θανάση Δρίτσα και το κουαρτέτο ενχόρδων +κίνησις. Το έργο παίχτηκε επίσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στα πλαίσια της μαθηματικής και πολιτιστικής Ολυμπιάδας το 2004 καθώς και σε δεύτερη εκτέλεση το 2006.

 

Το 2004 ως μέλος της ΚΟΕΜ παίρνει μέρος στη τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004» στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

 

Διετέλεσε καθηγητής drums και κρουστών στη μουσική σχολή Εστουδιαντίνα, στο Δημοτικό ωδείο Αγ. Παρασκευής, στο δημοτικό ωδείο Ψυχικού και στο δημοτικό ωδείο Κερατέας από το 2005 έως το 2016.

 

Από το 1990 ερευνά ενδελεχώς την αρχαία ελληνική μουσική και εστιάζει στους αρχαίους ελληνικούς ρυθμούς με κύριο στόχο του την αναβίωση και την παγκόσμια προβολή των. Παράλληλα διδάσκει σε επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούν μουσικούς, χορευτές, ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους λάτρεις της αρχαίας ελληνικής μουσικής.

 

 

 

 

Βιογραφικό Αλέξανδρου Νεδέλκου

Ο Αλέξανδρος Νεδέλκος γεννήθηκε το 1979 στην Έδεσσα, όπου και πέρασε τα παιδικά και σχολικά του χρόνια. Στην εφηβεία του συμμετέχει σε σχολικά μουσικά groups.

 

Το 1997 μετακομίζει στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου σπουδάζει στο Τμήμα Φυσικής. Μεταξύ άλλων, συμμετέχει ενεργά στη Μουσική ομάδα των σχολών του Ηρακλείου. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος και συνδιοργανωτής του μουσικού φεστιβάλ “Voutstock”. Παράλληλα, παίζει με διάφορες μπάντες σε μαγαζιά και φεστιβάλ, εντός και εκτός Ηρακλείου.

 

Μετά τις σπουδές του ανεβαίνει στην Αθήνα και ιδρύει την εταιρεία Web and Art Solutions, με αντικείμενο πάνω στο web design, security & server management. Αποκτά επίσης μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία, εργαζόμενος ως καθηγητής και εισηγητής πληροφορικής σε φροντιστήρια και κέντρα πληροφορικής.

 

Ταυτόχρονα, σε ένα παράλληλο σύμπαν, συμμετέχει ενεργά σε πολυάριθμα groups, με πολλά lives σε διάφορα μαγαζιά, μουσικές σκηνές και events στην Αθήνα και επαρχία. Αυτή την περίοδο παίζει με τους 4 On The Floor και Athens Lounge Orchestra.

 

Έχει κάνει ιδιαίτερα μαθήματα με τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη, Γιώργο Κατσίκα, Τάκη Κανέλλο, Σπύρο Τσούτση, Τόλη Αρσενίδη, Δημήτρη Δεσύλλα, Μάριο Ιωάννου, Φώτη Γιαννόπουλο, Σπύρο Παναγιωτόπουλο και Μιχάλη Ευδαίμων και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από τον Stanton Moore και τον Παναγιώτη Ανδρέου.

 

Διδάσκει τύμπανα στο Ελληνικό Ωδείο και στο Νέο Ωδείο Αλίμου και παράλληλα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα drums.

 

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επισταμένα με το rudimental και marching drumming.

Leave a Reply